Program


Vendégségben a Kodály Kórusnál
4

Vendégségben a Kodály Kórusnál

Kodály Kórus április 19-ei Vendégségben a Kodály Kórusnál című koncertjén a Balti államok zenéi között időzhetünk. Janis Ozols lett karnagy vezetésével ízelítőt kaphatunk a nagy népszerűségnek örvendő kóruszenéjükből, különleges hangulatú műveikből.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 19. péntek, 19:00

Műsor (tervezett):
Pēteris Butāns: Lux Aeterna / Vytautas Miškinis: Neišeik saulala / Arvo Pärt: Which was the son of… /
Rihards Dubra: Stetit Angelus / Ēriks Ešenvalds: Northern lights / Juris Karlsons: Rotaļa /
Uģis Prauliņš: „Kyrie” from Missa Rigensis / Urmas Sisask: Oremus / Vaclovas Augustinas: Tykus Tykus

Közreműködik: Kodály Kórus
Vezényel: Jānis Ozols (Lettország)

A világhírű Cosmos a cappella együttes egykori tagja Rigában szerzett kóruskarnagyi diplomát, majd 2013-2014 között a Stockholmi Királyi Zeneművészeti Főiskolán tanult karmester szakon. A Cosmos tagjaként olyan világhírű zenészekkel és együttesekkel dolgozott együtt, mint Bobby McFerrin, a The Real Group, a Take 6, a Manhattan Transfer, a The Hilliard Ensemble, a The New York Voices, a Flying Pickets, az M-Pact és az izlandi zenei ikon, Björk. Számos figyelemre méltó eredményt ért el szülőhazájában és külföldön egyaránt: karnagyi különdíjat kapott a 13. „Europe and its Songs” Nemzetközi Kórusversenyen Barcelonában, valamint „A legjobb fiatal karnagy” díját a „SCHEGHIZZI 2010” elnevezésű 49. Nemzetközi Kórusversenyen Olaszországban.

Jelenleg a "Maska" ifjúsági kórus művészeti vezetője és karnagya, amelyet Lettország egyik legjobb amatőr énekkaraként tartanak számon. Hazájában aktív szerepet vállal hazája kóruséletében: a Maska mellett több kórus munkájában is aktív részt vállal karnagyként, valamint az International Baltic Sea Choir Competition művészeti vezetői feladatát is ellátja.

Jānis Ozols zenei látásmódja, interpretációja gyakran eltér a megszokottól, nyitott a kreatív újításokra és a zenei kísérletekre, amelyet mind a zenész szakma, mind és a zeneszerető amatőrök egyaránt nagyra értékelnek. Ozols karnagyi munkája mellett rajong a gasztronómiáért: lelkes készítője saját kulináris blogjának, melynek címe „Restaurant at home and not only…”

- dtx –

Ajánló


Filmzenei-koncertshow – magyar és magyar származású hollywoodi alkotók leghíresebb művei a Kodály Filharmonikusok előadásában.

A 2024-es Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny záróeseményén a Lorenzo Donati vezette nemzetközi zsűri által a nagydíjas részvételre javasolt kórusok vesznek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!