Program


Mindenki derül
5

Mindenki derül

A humor és a zenei kalandvágy olykor kórusszerzőinket is megihleti. Az ilyen pillanatok eredményeiből szemezgettünk és állítottunk össze igazán szórakoztató programot Önöknek. Nem leszünk híján a vicces szövegeknek, groteszk alkotásoknak, de a zenei paródiáknak sem.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Friday, April 28 2023 7:00PM

Mindenki derül – Szórakoztató és humoros kórusművek

Műsor:

S. Guillaume: Tchaka

S. Guillaume: Kanaval

E. Toch: Geographical fugue

Seiber M.: Nonsense songs

Orbán Gy.: Panyigai friss; Kalandorok kíméljenek

Vajda J.: Bagatellek (részletek)

Selmeczi Gy.: Három varjú

Daróci Bárdos T.: Madáretető

Beischer-Matyó T.: A virágok vetélkedése

Gyöngyösi L.: Ha én kedvesemről

Tóth P.: Bordal

Shearing: Songs and Sonnets (részletek)

Can't buy me love – King's Singers

Nathan Howe: Wannabe

Mätyjärvi: El Hambo

Mäntyjärvi: Pseudo Yoik

Közreműködik: Kodály Kórus Debrecen / Vojevogyina Olga - zongora / ütőhangszeres művészek

Vezényel: Kocsis-Holper Zoltán

A humor és a zenei kalandvágy olykor kórusszerzőinket is megihleti. Az ilyen pillanatok eredményeiből szemezgettünk és állítottunk össze igazán szórakoztató programot Önöknek. Nem leszünk híján a vicces szövegeknek, groteszk alkotásoknak, de a zenei paródiáknak sem. Karibi karnevál ütősökkel, limerickek, szavalókórus, jazzes szerelmes dalok, vidám bordal és pezsgő népdalfeldolgozás, de még reneszánsz madrigál köntösébe bújtatott popslágerek (Beatles és Spice Girls) is szerepelnek a színes palettán.

Olyanok leszünk, mint a mesében: hozunk is hambót meg nem is, éneklünk joikát meg nem is. A finn kortárs zeneszerző, Jaakko Mäntyjärvi művein keresztül megtudhatják, hogyan lehet 5/4-es az alapvetően 3/4-es svéd tánc, a hambo, vagy hogyan lesz egy alapvetően spirituális számi ének, a joika „pseudo”. A magyar művek sorát – kis kitekintéssel - a 20. század elején alkotó Kodály-növendék, Seiber Mátyás nonszensz dalai nyitják. A három limerick után Orbán György, már-már örkényi tömörségű humoreszkjei következnek, hogy aztán Vajda Bagatelljei és Selmeczi Három varjúja is mosolyt csaljanak az ember arcára. Daróci, Beischer-Matyó és Tóth műveiben a magyar folklór térnyerése igazi felszabadultságot kölcsönöz műsorunknak. Közel másfél órás, önfeledt szórakozásra és derűre számíthatnak, A mesékénél maradva: a vidámság úgy kell az ember lelkének, mint levesbe a só.

Suggestions


Kocsis-Holper Zoltán doktori koncertje a Kodály Kórussal

Május 30-án a Kodály Filharmonikusok kamarazenekara Puccini, Debussy, Bartók és Mahler műveket játszik, Bényi Tibor állandó karmester vezényletével.

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.